Menu Close

Zorg en Gezondheid

Wat kan de Buurtsportcoach Loosduinen voor u doen?
Op dit moment voldoen te weinig volwassenen uit Loosduinen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Dit met verschillende gevolgen van dien zoals te hoge bloeddruk, diabetes, overgewicht, depressiviteit, eenzaamheid, en diverse andere fysieke en mentale klachten.


De Buurtsportcoach heeft als doel om deze volwassen bewoners structureel in beweging te krijgen en aan te laten sluiten bij het bestaande beweegaanbod in en rond de wijk(en). Om deze doelgroep te bereiken is een nauwe samenwerking met de zorgprofessionals in de wijk van belang.

Heeft u patiënten/cliënten die gebaat zijn bij meer bewegen en een gezondere leefstijl? Dan kunt u die doorverwijzen naar Buurtsportcoach Giovanny. Zij zal deze bewoners gedurende een traject van zes maanden actief begeleiden en coachen richting een gezonde leefstijl waarin structureel bewegen en plezier in bewegen centraal staat.

De Buurtsportcoach heeft een goed overzicht van het bestaande beweegaanbod met de daarbij horende kosten en mogelijkheden. Daarnaast zet de Buurtsportcoach zich in om het bestaande aanbod uit te breiden met nieuwe activiteiten naar behoefte van de wijkbewoners. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met onder andere diverse sport-, buurt-, onderwijs- en welzijnsorganisaties.

Wie kunt u doorverwijzen of aanmelden bij de Buurtsportcoach?

  • Bewoners die structureel onvoldoende bewegen (volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen)
  • Bewoners die verhoogde gezondheidsrisico’s lopen door hun ongezonde leefstijl (overgewicht, depressiviteit, hoge bloeddruk, diabetes, slijtage gewrichten etc.)
  • Bewoners die al gezondheidsklachten hebben, fysiek en/of mentaal (depressiviteit, overgewicht, rugklachten, eenzaamheid, vermoeidheid, slecht zelfbeeld etc.).

Veilig aanmelden van patiënt/cliënt
De Buurtsportcoach gaat zorgvuldig om met de gegevens van uw patiënt/cliënt en is aangesloten bij onderstaande beveiligde communicatie systemen voor zorgprofessionals. Na uw doorverwijzing naar de Buursportcoach zal uw patiënt/cliënt uitgenodigd worden voor een intakegesprek. In dit gesprek zal er gekeken worden wat de behoeftes en wensen zijn en gaat zij samen met de bewoner op zoek naar een passende beweegactiviteit. Aanmelden kan via:

Heeft u vragen omtrent aanmeldingen of wilt u een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek dan kunt u altijd even contact opnemen met Buurtsportcoach Giovanny via e-mail of per telefoon: 06-34561610